Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky + na poprášení válu
20 g droždí
1 lžička krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
1 vejce
špetka soli
Náplň:
300 g jahod, zbavených stopek, omytých a osušených
-------------
250 g tvrdého tvarohu, nastrouhaného
100 g moučkového cukru
150 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.

  2. Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody. Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.

  3. Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!