Kuřecí prsa v asijské omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prsa
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky Tamari
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce srirachy (chilli omáčka)
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
(nebo mletý sušený)
2 lžíce rýžového vína
pár kapek sezamového bílého oleje
1 lžička kukuřičného škrobu (nebo solamyl)
k servírování sezamová semínka, koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Přidáme, česnek a zázvor nasekaný najemno promícháme a krátce restujeme.

  2. Dále dáme med, sojovou omáčku, srirachu, rýžové víno a rajčatový protlak. Všechny suroviny dáváme podle chuti, jak máme rádi, množství je uvedeno orientačně. V malém množství vody rozmícháme škrob, omáčku zahustíme, zakápneme sezamovým olejem a povaříme.

  3. Podáváme s rýží nebo na páře podušenou zeleninou (někdo si dá obojí). Zeleninu použijeme dle chuti nebo zásob např. fazolky, mrkev nebo brokolici, kapustičky, květák apod. V misce posypeme sezamovými semínky a čerstvými lístky koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!