Zeleninová polévka z vepřové kosti s masovými kuličkami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 vepřová kost (měla jsem odřezanou z kotlety)
3 mrkve
kousek celeru
1 menší petržel
1 cibule
kousek jarní cibulky
kmín
majoránka
2 kuličky nového koření
sůl
masox (nemusí být)
2 vejce
hladká mouka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Polévka: do hrnce s vodou dáme vařit vepřovou kost, 2 mrkve, petržel, celer, cibuli a jarní cibulku. Vše můžeme nechat v kuse nebo nakrájet na větší kousky. Přidáme kmín, nové koření, masox.

  2. Po uvaření polévku přecedíme, vyjmeme nové koření a zeleninu přendáme zpět do polévky. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Polévku můžeme zahustit 2 lžičkami solamylu rozmíchaného v troše studené vody.

  4. Přisypeme majoránku, 1 mrkev nastrouhanou na jemném struhadle a vlijeme 1 rozmíchané vejce. Dosolíme a krátce povaříme.

  5. Masové kuličky: vychladlou vepřovou kost obereme a maso rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme 1 vejce, pažitku, sůl a zahustíme hladkou moukou. Směs nabíráme lžičkou a tvoříme malé kuličky, které zavaříme v polévce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!