Majonéza a tatarka z vařených vajec

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 vejce natvrdo
50 ml mléka
1 KL dijonské nebo plnotučné hořčice
1 KL octa (jablečný, bílý vinný nebo kvasný)
sůl a pepř
špetka cukru
olej (max. 1 PL)
Na tatarku dále:
1 sladkokyselá okurka střední velikosti
1/2 menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu.

  2. Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. Promíchejte. Skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!