Brambory pečené s cibulí a žampiony

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
2 větší cibule
200 g malých žampionů
1 stroužek utřeného česneku
4 lžíce oleje
lžička hořčice
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli na proužky (ne moc tenké). Žampiony očistíme a překrojíme na poloviny.

  2. Smícháme olej s hořčicí, paprikou, solí a pepřem do hladké emulze. Připravené brambory s cibuli promícháme s ochuceným olejem a necháme chvíli odpočinout.

  3. Vše přesypeme na plech s pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme cca 15- 20 minut s občasným promícháním.

  4. Po této době by brambory měly být částečně měkké, tak přidáme žampiony a vše promícháme. Dopečeme do úplného změknutí brambor.

  5. Podáváme ihned jako samostatný pokrm třeba se salátem nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!