Pšeničný chléb s pohankou a semínky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
60 g žitného kvasu
180 g celozrnné pšeničné mouky
200 g vody
Dále:
200 g pšeničné celozrnné mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
2 lžíce pšeničných otrub
170 g vody
100 g vařené pohanky
50 g lněného semínka
50 g slunečnice
50 g sezamu
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.

  2. Smícháme rozkvas s předmočenou moukou a všemi ostatními surovinami a těsto urovnáme do sádlem vymazané chlebíčkové formy.

  3. Necháme nakynout (45-90 minut) a upečeme ve vyhřáté troubě při 200-210°C. Nejprve pečeme asi 35 minut ve formě, pak chleba z formy opatrně vykulíme na plech a dopečeme (asi 15-20 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!