Zelené kuřátko pečené se zázvorem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře, nebo části kuřete (měla jsem 2 stehna)
3 lahůdkové cibulky
půlku póru (ze zelené i bílé části)
4 stroužky česneku
půlku brokolice
1/2 slepičího masoxu s 200 ml vodou
2 lžičky mletého zázvoru
pár lžic olivového oleje (nemusí být, pokud má kuřecí tuk)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme zázvorem. Pokud má kuře tuk, tak ho ořežeme, nakrájíme na škvarečky a necháme je vysmažit v pekáči a nemusíme olej vůbec používat, na ně dáme připravené kuřecí maso, zalijeme slepičím vývarem (tak 200 ml) a dáme péct do vytopené trouby na 40 minut.

  2. Zatím si chviličku ovaříme rozebranou brokolici ve slané vodě a scedíme jí(vývar nechte na polévku).

  3. Lahůdkovou cibulku a pórek si nakrájíme na kolečka a česneku očistíme jen vrchní tenkou slupku a necháme ho celý i s tou tvrdou slupkou.

  4. Po uplynutí času si pekáč s kuřetem vyndáme, můžeme přilít vodu a zasypeme pórkem, cibulkou a navrch brokolicí a vhodíme česneky, odkryté pak dopečeme 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!