Tvarohový koláč s ořechovo-kokosovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO - OŘECHOVO-KOKOSOVÁ DROBENKA:
- 200 g polohrubé mouky
- 50 g mletých ořechů
- 50 g kokosu
- 100 g cukru
- 110 g másla
- 2 žloutky
- 1 lžička prášku do pečiva
- velké špetka skořice
NÁPLŇ:
- 2 tvarohy
- 1 zakysaná smetana
- 100 ml mléka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- libovolné ovoce:
já použila 3 broskve
pár jahod

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pečicí dortovou formu - její dno vyložíme pečicím papírem. Pak si z uvedených surovin na těsto (drobenku) připravíme drobenku a asi 2/3 z ní namačkáme na dno dortové formy.

  2. Nyní si připravíme náplň: Nakrájíme si ovoce na malé kousky a smícháme ho s vanilkovým cukrem. V jiné nádobě smícháme zbylé suroviny na náplň a,,vanilkové ovoce k nim nakonec přimícháme. Náplň nalijeme na rozložené těsto. Poté na náplň nasypeme rovnoměrně zbytek drobenky a dáme péct.

  3. Já pekla na 150°C hodinu a půl, protože moje trouba už je babička. Ale podle beruščina blogu, (kde jsem sbírala inspiraci), by se koláček měl péct na 180°C asi 45 min.

  4. Pak nechte koláč pořádně vychladnout a nakonec odstraňte opatrně kruhovou obruč dortového pekáče. Mně nejvíc chutná vychlazený z lednice:-). Voní báječně!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!