Zelené koláčky s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hladké mouky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžíce kypřícího prášku
3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku
50 ml mléka
1 lžíce slunečnicového oleje
špetka soli
Krém:
250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle,
kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.

  2. Do misky k moučné směsi přilijeme žloutkovou směs, špenát, přidáme ořechy nebo co máme rádi z volitelného, promícháme a lehce vmícháme sníh. Těsto dáme do formiček na koláčky nebo muffiny (12 ks), které předem lehce vymažeme nebo vystříkáme olejem (silikonové stačí vypláchnout studenou vodou). Pečeme asi 7 minut podle své trouby, zkusíme špejlí, hotové po chvilce vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

  3. Připravíme krém z ušlehané šlehačky vmíchané do mascarpone krátce šlehaného s cukrem. Cukrářským sáčkem s řezanou špičkou libovolně nazdobíme každý koláček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!