Závin s hokkaido slanou náplní

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 g listového těsta
300 g na hrubých slzičkách nastrouhané dýně Hokkaido
250 g na hrubých slzičkách nastrouhaného 30% sýra
1 velkou masitou papriku nastrouhanou na hrubých slzičkách
1 lžičku soli
2 lžíce nakrájených zelených bylinek
4 lžíce slunečnicových semínek
4 lžíce krenexu
30 ks tence nakrájených koleček šunkového salámu
dále budeme potřebovat
trochu hladké mouky na posypání pracovní desky
1 rozšlehané vejce na potření závinů
sůl
celý kmín a semínka podle chuti na posypání závinů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.

  2. Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.

  3. Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku.

  4. Na každý plát položíme 15 koleček salámu tak, aby se salám malinko překrýval a pokryl celou plochu těsta.

  5. Každý plát s rozloženým salámem potřeme 2 lžícemi krenexu, po celé ploše naneseme nastrouhanou směs a posypeme 2 lžícemi slunečnicových semínek.

  6. Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany začneme zavinovat do závinu.

  7. Záviny položíme na připravený plech spojem dospod, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi.

  8. Pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!