Špenáto-ricottové noky z ovesné mouky s karamelizovanou cibulí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

120 g ricotty
120 g spařeného vymačkaného a posekaného špenátu (nebo rozmrzlého)
120 g ovesné mouky
1 vejce
sůl
5 středně velkých cibulí
2 lžíce oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř
1/2 červené papriky
1 lžíce oleje
1 lžička polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme dohněda na klínky nakrájenou cibuli, zasypeme cukrem, přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.

  3. Z těsta děláme kuličky, zploštíme je vidličkou a vaříme asi 5 minut. Přidala jsem ještě v mouce obalenou opečenou na nudličky nakrájenou papriku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!