Špenáto-ricottové noky z ovesné mouky s karamelizovanou cibulí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 120 g ricotty
- 120 g spařeného vymačkaného a posekaného špenátu (nebo rozmrzlého)
- 120 g ovesné mouky
- 1 vejce
- sůl
- 5 středně velkých cibulí
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl
- pepř
- 1/2 červené papriky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička polohrubé mouky
Postup Špenáto-ricottové noky z ovesné mouky s karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Ricottu smícháme s posekaným špenátem, vajíčkem, osolíme a rozmixujeme. Pak zapracujeme mouku a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím připravíme cibuli - na oleji opečeme dohněda na klínky nakrájenou cibuli, zasypeme cukrem, přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.
Z těsta děláme kuličky, zploštíme je vidličkou a vaříme asi 5 minut. Přidala jsem ještě v mouce obalenou opečenou na nudličky nakrájenou papriku.