Zapékané brambory se smetanou a kuřecim masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 velké brambory
2 kuřecí prsa
1 cibule
1 rajče
20 dkg eidamu
1 smetana 12%
sůl, pepř a další kořeni dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, kuřecí prsa očistíme a také nakrájíme třeba na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme, rajčátko omyjeme a také nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny dáme do menší zapékací mísy a přidáme sůl, pepř a další kořeni dle vlastní chuti. To vše promícháme, aby se kořeni dostalo všude na suroviny a přilijeme malou skleničku vody. Dáme do trouby na 200 stupňů cca na 30-40 minut, záleží jak zmeknou brambory v troubě.

  2. Nachystáme sýr eidam, který nastrouháme a po změknutí brambor jej nasypeme na zapečené suroviny. Sýr se krásně rozteče. Zároveň otevřeme smetanu a vlijeme ji do pokrmu. Zapékáme ještě cca 10 minut.

  3. Kdo nechce sýr a smetanu do brambor, může i bez, taky výborně chutnají.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!