Kuře a la kohoutek na víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce olivového oleje
3 mrkve
2 petržele
3 cibule
500 ml červeného vína
150 g šípkové zavařeniny
250 ml rajčatového pyré
Příloha:
2 mrkve
1/2 celeru
150 g slaniny
100 g žampionů
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce malých naložených cibulek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit.

  2. V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli nahrubo. Občas míchat. Za cca 5 minut to bude základ zlaté barvy.

  3. Na základ položit stehna, podlít vínem, přidat zavařeninu, pyré a zakryté nechat dusit doměkka, velmi zvolna - se sotva znatelným varem, cca 2 hodiny.

  4. Maso vyjmout ze šťávy (udržovat v teple), obsah kastrolu přecedit (zeleninu odložit, už ji nepoužijete) a šťávu svařit na asi polovinu jejího objemu.

  5. Příloha: Vše očistit, nakrájet na špalíčky nebo kostičky (slaninu), osolit a krátce opéct na pánvi nebo v troubě.

  6. Do hlubokého talíře dejte maso, polijte šťávou a doplňte zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!