Zapékaná mrkev s brynzou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g mrkve
- 25 g másla
- 125 g brynzy
- 2 vejce
- 90 g zakysané smetany
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- máslo
- strouhanka
Postup Zapékaná mrkev s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo půlkolečka a dáme na rozehřáté máslo.
Trochu osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka.
Mezitím promícháme brynzu s vejci, zakysanou smetanou a muškátovým oříškem.
Pak smícháme s udušenou mrkví a směs přendáme do vymazané a vysypané zapékací misky.
Pečeme při 190°C, přibližně 35 min.