Zapékaná plněná paprika

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 velké červené papriky
250 g vepřové kýty namleté
50 g slaniny
2 menší cibule
5 středně velkých žampionů
1/8 červeného vína (nemáte-li tak vody)
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 lžička mleté sladké papriky
1 rovná lžička mletého kmínu
2 snítky tymiánu
1 lžička nasekané petrželky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
nastrouhaný 40% sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do kastrolku vyškvařit. Zpěníme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli a přidáme žampiony, nakrájené na tenké plátky, kmín, mletou papriku, sůl, pepř, tymián, namletou vepřovou kýtu a strouhanku. Podlijeme vínem a chvíli podusíme, než se vyvaří šťáva. Necháme vychladnout, vyndáme tymián, vmícháme vejce a nasekanou petržel.

  2. Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Dáme ji do vroucí vody asi na 7 minut vařit, pak ji vytáhneme a zchladíme ve studené vodě. Paprika musí být na půl měkká. Papiky naplníme masovou směsí a dáme do formy, kam jsme dali olej a druhou cibuli, nakrájenou na kolečka.

  3. Troubu vyhřejeme na 200°C a dáme zapéct na 25 minut. Poté papriky posypeme nastrouhaným sýrem a necháme roztavit. Já k paprikám dávám šťouchané brambory, ale každý může uvařit brambory podle toho, jaké má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!