Zapečený květák na divoko

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
100 g salámu
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
cibule
olej
česnek
4 vejce
sójová omáčka podle chuti
špetka kari
špetka chilli
špetka zázvoru
petrželka
1 kapii
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme do poloměkka a nasekáme na drobnější kousky.

  2. Na oleji si necháme osmahnout pokrájenou cibulku, na ní dáme květák a také ho osmahneme.

  3. Pak přidáme pokrájený salám, kapii, sójovou omáčku, kari, chilli, zázvor, opepříme, osolíme a všechno promícháme.

  4. Přendáme do vymazaného pekáčku v kterém budeme péct a nakonec zalijeme rozkvedlanými vejci. Na talířích pak každou porci posypeme petrželkou a strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!