Zapečený květák na divoko
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 100 g salámu
- 100 g tvrdého nastrouhaného sýra
- cibule
- olej
- česnek
- 4 vejce
- sójová omáčka podle chuti
- špetka kari
- špetka chilli
- špetka zázvoru
- petrželka
- 1 kapii
- pepř
- sůl
Postup Zapečený květák na divoko
Postup přípravy receptu
-
Květák uvaříme do poloměkka a nasekáme na drobnější kousky.
Na oleji si necháme osmahnout pokrájenou cibulku, na ní dáme květák a také ho osmahneme.
Pak přidáme pokrájený salám, kapii, sójovou omáčku, kari, chilli, zázvor, opepříme, osolíme a všechno promícháme.
Přendáme do vymazaného pekáčku v kterém budeme péct a nakonec zalijeme rozkvedlanými vejci. Na talířích pak každou porci posypeme petrželkou a strouhaným sýrem.