Smetanový lepenec

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

250 g kysaného zelí
300 g brambor
100 g anglické slaniny
190 g zakysané smetany
1 větší cibule
kmín
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vroucí vody dáme vařit brambory (možno oloupat i po uvaření). Na oleji připravíme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené kysané zelí, zalijeme vývarem či vlažnou vodou, přidáme kmín, promícháme a necháme cca 20 min podusit. Současně na další pánvi lehce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a vmícháme ji k zelí i s oloupanými, šťouchanými bramborami. Opět necháme cca 10 min pod pokličkou a za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu. Lehce povaříme, můžeme podle potřeby podlít vodou či vývarem. Dle chuti osolíme, opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!