Zapečený jaternicový prejt
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- půl vepřové hlavy (asi 2 kg)
- 250 g vepřového bůčku bez kosti
- 250 g vepřových plic
- 300 g vepřových jater
- 400 g veky
- 1 cibule
- vepřový vývar
- sůl
- mletý pepř
- mleté nové koření
- česnek
- majoránka
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup Zapečený jaternicový prejt
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.
Syrová játra umeleme velmi najemno, maso pak umeleme hruběji. Přidáme lehce vymačkanou veku, rozetřený česnek, majoránku, nové koření a podle chuti dosolíme.
Sádlem vymažeme zapékací mísu, urovnáme do ní prejt a upečeme ve vyhřáté troubě.