Maso dvou barev - čínská kuchyně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřových jater
1 KL máčeného škrobu
*
300 g vepřové kýty
1/2 KL soli
1 KL máčeného škrobu
1 vejce
*
200 g bílého zelí
1 stroužek česneku
*
Zálivka:
1 PL žlutého vína
1 KL sójové omáčky
1 KL Wei-su
*
sádlo, olej
50 g máčených černých hub
1 KL chilli papriček hrubě mletých
1/2 KL jamajského pepře, hrubě mletého
1 naběračka vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na tenké plátky, smísíme se škrobem a necháme chvilku odležet. Zelí nakrájíme na nudličky a spaříme, česnek nakrájíme na plátky. Máčené Jidášovo ucho pokrájíme nahrubo.

  2. Připravíme zálivku z vína, sójovky a glutasolu. Maso nakrájíme po vláknech na tenké plátky a smísíme s vejcem, solí, máčeným škrobem a krátce, jen co maso zbělá, blanšírujeme na pánvi v tuku.

  3. Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivkou, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty.

  4. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření;prudce opražíme, přidáme trošku vývaru (vody) a směsí přelijeme hotový pokrm na míse.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!