Zapečené zelí s bramborem a uzeným

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g oloupaných brambor, vařených ve slupce
500 g kysaného zelí
300 g uzeného masa
70-100 g anglické slaniny
1-2 cibule
sůl
drcený kmín
mletý pepř
sádlo
150 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku sádla osmahneme drobné kostičky slaniny, na ní krájenou cibuli a pokmínované zelí. Maličko podlijeme vodou a podusíme téměř doměkka. Je-li třeba, zelí dosolíme, opepříme a nepatrně přisladíme.

  2. Do sádlem vymazané zapékací mísy urovnáme polovinu zelí, pokryjeme plátky oloupaných brambor, osolíme je a urovnáme na ně tenké plátky uzeného masa. Opět zelí, na něj přijde maso a vše pokryjeme zbylými kolečky brambor.

  3. Potřeme zakysankou, lehce okmínujeme a asi půl hodiny zapečeme v předem rozehřáté troubě (200 °C).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!