Vaječná pomazánka s vařenými bramborami a droždím

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 vejce
100 g másla
1 cibule
4 stroužky nasekaného česneku
kostka droždí
2 malé uvařené brambory ve slupce
sůl
pepř
chilli podle chuti
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a po chvíli rozdrobené droždí, mícháme, až se droždí rozvoní. Přimícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.

  2. Brambory nastrouháme na jemno a přidáme do vajíček. Pořádně našleháme a po částečném zchladnutí přimícháme zbytek másla a řádně vyšleháme.

  3. Dochutíme pepřem, solí, případně chilli a čerstvou pažitkou. Necháme vychladit a mažeme na tousty, topinky nebo jednohubky. Dozdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!