Obyčejné nudle se smaženým zelím

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na domácí nudle (nebo použijeme špagety):
200 g hladké mouky 00
2 vejce
50 ml studené vody
+ na prosypání hrst hrubé mouky
Dále:
1/2 menší hlávky bílého zelí
2 lžíce sádla
hrst škvarků nebo 100 g anglické slaniny
koření Steak
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Domácí nudle - z mouky, vajec a vody vypracujeme hladké pružné těsto a dáme na 30 minut odpočinout. Vyválíme placky spíš do čtvrece, silnější než na nudle vlasové. Necháme trochu proschnout, ale musí zůstat pružné. Placky nakrájíme na pruhy asi 20 cm dlouhé a 6 cm široké, které lehce pomoučníme hrubou moukou, aby se neslepily a klademe na sebe do několika vrstev.

  2. Ostrým nožem nakrájíme po délce 2-3 mm široké nudle. Dáme do vařící osolené vody na 3-4 minuty vařit (na skus). Scedíme a promícháme se smaženým zelím, které jsme připravili, když těsto odpočívalo.

  3. Zelí nakrouháme na kráječi nebo nastrouháme na slzičkovém hrubém struhadle. Na velkou předehřátou pánev dáme sádlo, škvarky nebo slaninu nakrájenou na kostičky, můžeme dát i obojí. Když začne sádlo pěnit, přidáme zelí a za občasného promíchání usmažíme dozlatova. Osolíme, okořeníme, přidáme uvařené nudle (nebo špagety uvařené podle návodu), promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!