Zapečené toasty s blaťáckým zlatem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

20 dkg blaťáckého zlata
20 dkg šunky (nejlépe vcelku)
smetana na vaření
veka (nejlépe nekrájenou)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Blaťácké zlato nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme smetanou a rozmačkáme tak, aby z toho byla kašička. Poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku, trochu soli a pepře a zamícháme. Případně přidáme ještě smetanu, aby to bylo trochu tekutější.

  2. Do nakrájené veky uděláme prsty důlky, tam dáme náplň a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200ºC. Pečeme, dokud veka není křupavá a sýr rozteklý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!