De Sousa: dort s kokosovým mlékem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g změklého másla
200 g cukru krupice
2 žloutky
180 g polohrubé mouky
20 g kokosu
1 lžička prášku do pečiva
130 g kokosového mléka
sníh ze 2 bílků
Sirup:
50 g cukru krupice
60 ml vody
mandlové aroma dle chuti
Krém:
200 g žervé
200 g bílé čokolády
100 g kokosového mléka
250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: máslo+cukr+žloutky ušlehat do pěny. Pak střídavě přidávat směs mouka+kokos+prášek do pečiva a kokosové mléko. Nakonec lehce vmíchat sníh. 180°C - 30minut. Nechat vychladnout. Proříznout.

  2. SIRUP: vodu s cukrem svařit do rozpuštění cukru. Po vychladnutí přidat aroma.

  3. KRÉM: čokoládu rozpustit ve vodní lázni, nechat zchladnout. Žervé a kokosové mléko prošlehat do hladka, přidat čokoládu a nakonec vmíchat dotuha ušlehanou smetanu, 30minut chladit.

  4. FINÁLE: oba pláty korpusu prokapat sirupem a spojit silnou vrstvou krému. Zbytkem krému pokrýt celý dortík, boky posypat kokosem, okraje plátky mandlí, doprostřed - pokud je chuť - posadit tři Rafaella. Před podáváním mininálně hodinu chladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!