Zapečené rizoto s masem a houbami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí stehení řízek
3 sáčky rýže
mrkev
hrášek
kukuřice
cibule
koření gyros
mlete cervene papriky palive
sůl
masox
houby sušené
houby čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si nakrájíme na drobno cibuli a dáme osmahnout na pánvičce. Mezitím si nakrájíme maso.

  2. Do zapékací mísy vložíme: osmahlou cibulku, vysypeme 3 pytlíky rýže, které propláchneme vodou a vložíme sušené nebo čerstvé houby. Tohle všechno zalijeme 2 hrnky vody, osolíme a dáme do trouby na 20 minut a 180° (necháme, dokud se nevypaří voda).

  3. Mezitím osmahneme maso s kořením a masoxem a malinko povaříme zeleninu. Až je všechno hotové, přidáme do zapékací mísy a pečeme 20 minut. Můžeme podávat s okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!