Vepřové plátky po normandsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (kotleta, kýta)
2 zelená jablka
4 plátky sušené šunky nebo slaniny
2 cibule
100 ml bílého vína
200 ml horkého vývaru
200 ml smetany ke šlehání
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
čerstvý tymián
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme po okrajích, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle dohněda.

  2. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  3. Do výpeku přidáme ještě lžičku másla a vhodíme oloupaná a na plátky nakrájená jablka a měsíčky cibule.

  4. Přidáme větvičky tymiánu, proužky šunky a opékáme dohněda.

  5. Poté zasypeme moukou a zalijeme vínem a vývarem.

  6. Ke směsi vrátíme maso, přiklopíme a dusíme doměkka.

  7. Na závěr přilijeme smetanu, dochutíme a pouze prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!