Zapečené rajské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
hladká mouka
125 g másla
2 cibule
6 větších žampionů
250 ml rajčatového pyré
250 ml smetany
4 lžíce nastrouhaného sýra Gran Moravia (může být i parmazán)
pepř
sůl
grilovací koření (nebo jiné, podle chuti)
směs italských bylinek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Dno zapékací misky vyložíme plátky másla, zasypeme cibulí nakrájenou na plátky, naskládáme maso a dáme zakryté dusit do trouby asi na 20 minut.

  2. Žampiony nakrájíme na plátky, smícháme s rajčatovým pyré a smetanou, osolíme, opepříme, dáme trochu bylinek a chvilku povaříme. Směs nalijeme na kotlety a zapékáme přibližně 30 minut.

  3. Před koncem ještě posypeme polovinou sýra a necháme rozpustit. Zbytek sýra nasypeme na maso při podávání. Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!