Vepřový měšec plněný žampionovou vaječinou s klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky vepřové kýty(počet závisí od počtu strávníků)
plátkový sýr (do každého měšce jeden kus)
hrst žampionů do každého měšce
vajíčka (na jeden kus 1 vejce)
šunková klobása(-cca 1/2 do každého měšce)
sůl
pepř
cibule
olej
hladká mouka na zahuštění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na oleji podusíme žampiony, malinko osolíme, podlejeme troškou vody. Když se voda zredukuje, přidáme vajíčka a necháme je srazit.

  3. Do hotové vaječiny nastrouháme klobásu a promícháme.

  4. Na každý plátek masa dáme plátek sýra a kupku náplně.

  5. Pomocí párátek sepneme do měšců - můžeme je i svázat motouzkem.

  6. Na oleji osmažíme dorůžova cibuli a opečeme na ní měšce ze všech stran.

  7. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měšce měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou. Pokud je třeba, dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!