Zapečené mleté maso s kapustičkami a bramborovou peřinkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 brambor
1/2 malého pórku
1 smetana 30%
100 g nivy
sůl
500 g mletého masa (směs vepřového a hovězí masa)
25 ks růžiček kapusty
1/2 balení Gyros koření
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osmahneme s cibulí pokrájenou na kostičky, přidáme rozpůlené omyté kapustičky, koření, osolíme dle chuti. Olej nedávám, pustí ho dost maso. Podusíme pod poklicí cca 10 minut.

  2. Mezitím si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Brambory scedíme a přidáme do nich kostičky nivy, smetanu a na másle podušený pórek na kolečka. Vše rozšťoucháme a smícháme, přisolíme.

  3. Do pekáčku vložíme maso s kapustičkami a přikryjeme bramborovou směsí. Zapečeme v troubě na 200°C dozlatova, cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!