Zapečené medové jáhly s oříšky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150 g jáhel
600 ml vody
300 g jablek
80 g rozinek
50 g vlašských ořechů
2 vejce
med

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout.

  2. Jablka neloupeme, nastrouháme nahrubo. Polovinu rozinek rozmixujeme spolu s vlašskými ořechy.

  3. Jablka i oříškovou směs smícháme s jáhlami, stejně tak jako zbytek rozinek. Přidáme 1-2 lžíce medu.

  4. Záleží na naší chuti a také na tom, jak sladká máme jablka.

  5. Nakonec vmícháme 2 žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Směs vlijeme do předem vymazané zapékací formy.

  6. Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C přibližně na 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!