Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g jater (použila jsem drůbeží)
200 g másla
2 šalotky nebo 1 menší cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián (pár snítek)
2 PL naloženého zeleného pepře
4 PL brandy
4 PL smetany na šlehání
sůl
pepř
trochu másla (popř. sádla na zalití)
na ozdobení:
tymián
červený pepř
zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme.

  2. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.

  3. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová.

  4. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit.

  5. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka.

  6. Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem.

  7. Necháme ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!