Křtiny

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
100 g jemné hořké čokoládové polevy
5 vajec
80 g másla
200 g mletých mandlí
1 lžička prášku do pečiva
6 lžic vaječného likéru
Piškotový korpus:
4 vejce
200 g měkkého másla
100 g polohrubé mouky
1 g prášku do pečiva
-Náplň:
90 g žloutků
120 g másla
125 g moučkového cukru
3 g vanilkového cukru
2 lžíce rumu
175 ml vaječného likéru
10 plátků želatiny
600 g šlehačky
-Náplň:
200 g tvarohu
150 g zakysané smetany
100 g cukru
100 g mražených malin
80 g cukru
5 g skořice
400 g šlehačky
2 balíčky ztužovače šlehačky
2 vanilkové cukry
Mandlová hmota:
mandle
cukr moučka
bílek
barvivo

Postup přípravy receptu

  1. 1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom mandle smícháme s práškem do pečiva. Rozpuštěnou polevu a nakonec sníh z bílků a vaječný likér. Pečeme při 175°C asi 45 min.

  2. 1.náplň: utřeme máslo se žloutky, přimícháme cukr, vanilkový cukr a rum. Za stálého míchání pomalu přiléváme vaječný likér. Namočíme želatinu- podle návodu rozpustíme, necháme zchladnout. Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní želatinu a přidáme do máslového krému. rozetřeme na korpus.

  3. 2.korpus: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo, žloutky a 6 lžic horké vody ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme ušlehaný sníh. Pečeme při teplotě asi 175°C asi 20 min.

  4. 2. náplň: Tvaroh zamícháme se zakysanou smetanou, cukrem a mandlovým likérem. Rozvaříme maliny s cukrem a se skořicí. Necháme zchladnout a přidáme do tvarohového krému. Ušleháme šlehačku a vnímáme do tvarohového krému

  5. Bílková glazura: 1 bílek, 90-150g cukru moučka, troška citronové šťávy


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!