Zapečené kuřecí maso s bazalkou, slaninou a bramborama

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 kuřecí řízky
100 g anglické slaniny
hrst nasekaných čerstvých lístků bazalky
1 lžička koření GYROS (grilovací směs, pečené kuře...)
600 g menších syrových brambor
250 ml sladké smetany (šlehačky)

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku si vyložíme slaninou a na ni naskládáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Posypeme kořením a sekanou bazalkou.

  2. Na to naskládáme přepůlené brambory řeznou stranou dolů a zalijeme smetanou.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Po té odkryjeme a pečeme dalších 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!