Bramborové knedlíky rolované a navrch pečené

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

» 600 g brambor (vařených ve slupce)
»1 vejce
»100 g hrubé mouky
» 100 g hrubé krupice
»sůl
náplň:
» salám
»škvarky
» uzené maso (dle chuti)
»1 cibule
»1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Z taktických důvodů (viz dále) si nejprve připravte náplň: na sádle nechte zesklovatět sekanou cibuli, přidejte na kostičky pokrájený salám, případně škvarky a uzené (výborná je i směs) a zvolna vše orestujte a prohřejte.

  2. Brambory oloupejte a jemně nastrouhejte nebo prolisujte. V míse vytvořte v bramborové hmotě důlek, rozklepněte do něj vejce, přidejte sůl, mouku, krupici a rukou zadělejte tužší těsto.

  3. Rozdělte je na 3 díly a z každého vypracujte na pomoučněném vále válečkem obdélníkový plátek (těsto nesmí dlouho stát, zvolna řídne). Na každý plát rozložte část masové směsi a vše srolujte jako štrúdl.

  4. Každý váleček zabalte zvlášť do alobalu, všechny přeložte na plech a v troubě vyhřáté na 160°C je upečte (cca 40 minut). Asi po 20 minutách válečky otočte, aby se uvnitř nepřipekly!

  5. Upečené knedlíky rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte je s kysaným zelím a na sádle orestovanou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!