Zapečené gnocchi se sýry

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Gnocchi:
800 g brambor
200 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
mražený listový špenát
2 smetany na vaření
tavený smetanový sýr
česnek
cibule
olivový olej
uzený plátkový sýr
mozzarella
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku s vejci a špetku soli. Vše promícháme a z těsta vytvoříme dva válečky, ze kterých krájíme noky. Vidličkou rozmačkáme noky, které následně uvaříme ve vroucí osolené vodě.

  2. Na pánvi zpěníme cibulku a přidáme špenát. Když špenát změkne, přidáme prolisovaný česnek, tavený sýr a zalijeme jednou smetanou. Vše necháme povařit, než smetana zhoustne. Nakonec přidáme sůl a pepř.

  3. Uvařené noky smícháme se směsí. Vymažeme pekáč, do kterého vsypeme směs, polijeme druhou smetanou a poklademe plátky uzeného sýra s mozzarellou. Pečeme na 180°C cca 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!