Kuřecí prsa v jogurtu, americké brambory a česnekový dresing

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí prsa:
- 5 kuřecích prsou
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 1 lžíce kurkumy
- sůl
Americké brambory:
- 10-12 středně velkých brambor (zkrátka tolik, aby se vlezly na plech)
- sůl
- pepř
- kmín
- koření Gyros
Česnekový dresing:
- 5 lžic bílého jogurtu
- 3 lžíce majonézy
- sůl
- 3 stroužky česneku
- bylinky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme a naložíme do marinády - bílé jogurty s kurkumou. Necháme odležet 2 hodiny.

  2. Brambory necháme ve slupce, důkladně omyjeme, nakrájíme na šestiny, vyskládáme na máslem vymazaný plech, osolíme, posypeme kořením Gyros, příp. opepříme či okmínujeme.

  3. Pečeme v troubě (horkovzdušná) při 150°C cca 40-45 minut (podle potřeby).

  4. Smícháme bílý jogurt, majonézu, sůl a prolisovaný česnek. Vznikne nám česnekový dresing, který dáme odležet do lednice. Můžeme přidat i bylinky podle toho, kdo co má rád.

  5. Kuřecí prsa vyskládáme do pečicí mísy, zalijeme marinádou z jogurtu, ve které bylo maso naloženo, a pečeme při 180°C cca 30 minut. Po vyndání z trouby zprudka osmažíme na oleji či másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!