Kokosové kuře od fy Antonín

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

menší kuře nebo tři kuřecí čtvrtky
120 g rajského protlaku nebo pasírovaných rajčat
lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce oleje (dala jsem olivový)
malá plechovka kokosového mléka
2 lžičky koření Meat másala
300 ml vody
sůl
hrst koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozporcujeme na 6-8 dílů, omyjeme, osušíme. Olej smícháme s kořením Meat másala a solí. Touto směsí omatláme kuřecí díly pečlivě a důkladně. Dáme do lednice uležet, stačí dvě hodiny, ale klidně i celou noc. To záleží, kolik máme času.

  2. Do pánve nebo rendlíku dáme kapku oleje a kuřecí kousky ze všech stran zprudka orestujeme, asi tak 5 minut.

  3. Vodu rozmícháme s protlakem a nalijeme k orestovanému masu, přidáme kokos, ztlumíme plamen a deset min. pod pokličkou dusíme. Poté přidáme kokosové mléko a dusíme dalších 10 minut. Nebo můžeme, jako já, dodělat v troubě na barvičku.

  4. Nakonec vhodíme do omáčky koriandr. Máme-li omáčku příliš řídkou, vytáhneme maso a omáčku na sporáku zredukujeme. Ideální přílohou je rýže basmati.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!