Zapečená makrela s paprikou a rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g opečené nebo uzené makrely
250 g brambor
1 zelená pálivá paprika
4 jarní cibulky – pouze bílou část
1 soudkové rajče
1 lžíce másla
2 špetky oregana
1 špetku bazalky
1 špetka mletého kmínu
3 špetky soli
1 vejce
200 ml smetany
40 g goudy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory předvaříme ve slupce, asi 5 minut. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriku, zbavenou semínek, napříč na kolečka. Oloupané brambory rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak je napříč nakrájíme na drobnější kousky.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a dáme zesklovatět cibulku. Přidáme papriku a brambory. Osolíme, přidáme špetku kmínu, bazalky a oregana. Promícháme a na mírném ohni dusíme 5 minut zakryté poklicí.

  3. Část směsi brambor dáme do zapékací misky. Na ni položíme kousky makrely zbavené všech kostí i kůže a překryjeme na kolečka nakrájeným rajčetem. Tuto vrstvu překryjeme zbývající částí směsi brambor. Dáme do spodní části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 až 25 minut.

  4. Ve smetaně rozšleháme vejce a přidáme nadrobno nakrájenou goudu. Směsí zalijeme makrelu s bramborami. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. Pak posypeme špetkou oregana a necháme péct 5 minut.

  5. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!