Vepřová roláda v Camembertovo-žampionové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plát vepřového na roládu (použila jsem kýtu)
hořčice
1/2 bílého pórku
1 větší cibule
1 celý sýr Camembert
žampiony
2 stroužky česneku
2 lžičky mleté červené papriky
2 menší kyselé okurky
1/2 Masoxu (nebo jiného vývaru)
Solamyl
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plát masa osolíme z obou stran, z vnitřní natřeme hořčicí, doprostředka položíme vyšší pláty sýra uříznuté z prostředka, dáme je za sebou, na sýr dáme stejným způsobem pórek, který rozřízneme napůl a vedle položíme okurky.

  2. Zavineme motouzem a zprudka osmažíme po všech stranách na oleji.

  3. Přidáme nakrájenou cibuli nahrubo, česnek na plátky a restujeme spolu s roládou, přihodíme papriku, kterou prosmahneme, vše zalijeme vodou a dusíme.

  4. Mezitím si pokrájíme žampiony, zbylý sýr, kousek nakrájeného pórku a spolu s masoxem přidáme k roládě, osolíme, dusíme dál, aby se nám sýr rozpustil a žampiony podusili.

  5. Úplně nakonec zahustíme omáčku solamylem rozpuštěným ve vodě tolik, abychom měli dostatek omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!