Vepřová roláda v Camembertovo-žampionové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plát vepřového na roládu (použila jsem kýtu)
- hořčice
- 1/2 bílého pórku
- 1 větší cibule
- 1 celý sýr Camembert
- žampiony
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté červené papriky
- 2 menší kyselé okurky
- 1/2 Masoxu (nebo jiného vývaru)
- Solamyl
- olivový olej
- sůl
Postup Vepřová roláda v Camembertovo-žampionové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Plát masa osolíme z obou stran, z vnitřní natřeme hořčicí, doprostředka položíme vyšší pláty sýra uříznuté z prostředka, dáme je za sebou, na sýr dáme stejným způsobem pórek, který rozřízneme napůl a vedle položíme okurky.
Zavineme motouzem a zprudka osmažíme po všech stranách na oleji.
Přidáme nakrájenou cibuli nahrubo, česnek na plátky a restujeme spolu s roládou, přihodíme papriku, kterou prosmahneme, vše zalijeme vodou a dusíme.
Mezitím si pokrájíme žampiony, zbylý sýr, kousek nakrájeného pórku a spolu s masoxem přidáme k roládě, osolíme, dusíme dál, aby se nám sýr rozpustil a žampiony podusili.
Úplně nakonec zahustíme omáčku solamylem rozpuštěným ve vodě tolik, abychom měli dostatek omáčky.