Žampiony plněné sýrem, sušenými rajčaty, klobáskou a mandlemi

Recepty, Houby

Suroviny

5 ks velkých žampionů
100 g sýru Gouda
100 g plísňového sýra
80 g sušených rajčat
4 cm pikantní klobásky
2-3 lžíce sekaných mandlí
provensálské koření
2 vejce
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlavy žampionů očistíme, odřízneme nohy, potřeme olivovým olejem a lehce posolíme.

  2. Do misky si nastrouháme goudu a na kostičky nakrájíme nohy hub, plísňový sýr, sušená rajčata a klobásku.

  3. Přidáme sekané mandle, provensálské koření, dobře osolíme a opepříme a spojíme vejci ve hmotu. Tou pak naplníme hlavy žampionů.

  4. Vložíme do pekáčku a zprvu přikryté pečeme při 200°C asi 30min.

  5. Poté odkryjeme a dopečeme asi 10-15min, aby se udělala krustička.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!