Žampiony na másle zapečené v bramborové kaši

Recepty, Houby

Suroviny

600-700 g brambor
250-300 g žampionu
150 g tvrdého sýru (dala jsem uzený)
50 g šunky
1-2 stroužky česneku
1 žloutek
máslo + trochu oleje
smetana
mletý kmín
pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme očištěné žampiony na větší kousky.

  2. Rozpustíme kousek másla s olejem, přidáme žampiony a lehce rozmáčknutý česnek. Nesolíme, jen ochutíme pepřem a kmínem.

  3. Restujeme zprudka, protřepáváme pánev, až žampiony začnou zlátnout. Teprve teď osolíme a pánev odstavíme. Česnek odstraníme.

  4. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem, smetanou, nakrájenou šunkou, polovinou sýru a petrželí na kaši. Nakonec vmícháme žloutek.

  5. Ochucenou kaši uložíme do pekáčku, na to dáme opečené žampiony a zbytek sýru. Zapékáme na 200 stupňů do zezlátnutí sýru. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!