Kynuté cuketové nalívance s čabajkovou pěnou

Recepty, Ostatní

Suroviny

lívancové těsto:
350 g nahrubo nastrouhané cukety
1 vejce
300 ml mléka
1 lžička soli
250-300 g mouky (hladká + polohrubá v poměru 1:1)
sáček sušeného droždí (7g) nebo 1/2 kostky čerstvého droždí(21g)
olej na smažení
pěna:
50 g pikantní klobásy (čabajka, chorizo..)
100 g čerstvého sýra
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme (mladé loupat nemusíme, ale do tohoto receptu s úspěchem upotřebíme i kus přerostlé cukety) a nastrouháme ji na slzičkovém struhadle.

  2. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, vlažné mléko a mouku smíchanou se sušeným droždím. Zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout.

  3. V mezičase připravíme pěnu. Klobásu nakrájíme na kousky, přidáme sýr i máslo a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké pěny.

  4. Pokud nechceme pěnu na lívanečky stříkat trubičkou, stačí klobásu nastrouhat nebo jemně nakrájet a potom společně s máslem a sýrem jen vyšlehat.

  5. Na lívanečníku nebo pánvi rozpálíme trochu oleje a smažíme malé lívanečky. Ty na talíři zdobíme pomazánkou a obložíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!