Roštěná na žampionech netradičně

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

400 g vysokého roštěnce
300 g středně velkých žampionů
150 g anglické slaniny
1 větší cibule
1/2 PL hořčičného semínka
4 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
1/4 KL mleté papriky
sůl
smetana
hladká mouka na zahuštění
sádlo
200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou.

  2. Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a posypeme kořením z obou stran. Pak nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm.

  3. Žampiony oloupeme a nakrájíme na půlky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky a ty pak též na kostky jako je maso. Napichujeme střídavě na špejli či jehlu - maso, anglická, žampion. Zbytek žampionů nakrájíme na plátky.

  4. Pokud máme pomalý hrnec i na vaření, rozehřejeme ho a orestujeme cibulku na sádle dozlatova. Přidáme žampiony, promícháme a pak přendáme pomalý hrnec do základny. Pokud nemáme pomalý hrnec na vaření na sporáku, uděláme to na pánvi a pak přendáme do pomalého hrnce. Na orestovanou cibulku se žampiony položíme špízy, přilijeme vodu a zapneme pomalý hrnec na stupeň I na 7 hodin.

  5. Po této době vyndáme špízy, uložíme je do tepla. Výpek přendáme do kastrůlku, přilijeme smetanu ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku, vše rozmixujeme do hladka a provaříme. Servírujeme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!