Záhorácké válečky z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
1 KL soli
mletý pepř
celý kmín
50 ml vody nebo vývaru
6 malých párečků
150 anglické slaniny
1 cibule
30 g utřeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy k mletému masu přidáme vodu (nebo vývar), sůl, mletý pepř a utřený česnek. Dobře promícháme. Maso rozdělíme asi na 6 kuliček. Každou kuličku zformujeme na dlani (na placičku) a položíme na ni malý párek.

  2. Mokrou rukou párek obalíme mletým masem a dobře přimáčkneme. Tvoříme válečky, které obalíme anglickou slaninou a vše naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí.

  3. Válečky masa posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péci v pekáčku do vyhřáté trouby. Přiklopíme druhým pekáčkem. Ke konci pečení horní pekáček odstraníme a dál pečeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými žampionovými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!