Bezlepkový zeleninový nákyp z quinoi

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek Quinoi
1 velký stroužek česneku
kousek celeru
červená paprika (stačí 1/2)
mrkev
pórek (asi 6 cm)
koření Würzel (ve většině obchodů se zdravou výživou)
olivový olej
1 vejce
(zelenina se dá obměnit, podle toho co máme doma)

Postup přípravy receptu

  1. Quinou uvaříme s půl lžičkou würzlu, necháme trochu vychladnout.

  2. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, zeleninu na kostičky, mrkev na kolečka, lehce osmahneme na oleji, podlijeme 2 lžícemi vody, přidáme 1/2 lžičky Würzlu a krátce podusíme, stačí asi 3 minutky. Sůl nedáváme, už je v koření.

  3. Pak vmícháme do quinoi, přidáme vajíčko a dáme zapéci. Podáváme buď se zeleninovým salátem, s kysaným zelím nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!