Zabíjačkové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
kysané zelí
jitrnice nebo prejt
sušená cibule
sůl
pepř
kmín
cukr
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1/2 cm plátky. Vaříme v osolené vodě s kmínem 6-8 minut. Ihned je slijeme a propláchneme studenou vodou.

  2. Vhodný pekáček vymažeme sádlem a uložíme vrstvu brambor. Opepříme a poklademe prejtem. Pokud budete mít jitrnici, stáhneme ji ze střívka a rozděláme ji na kousky.

  3. Na vrstvu prejtu uložíme vrstvu brambor a opepříme. Kysané zelí vymačkáme a podle chuti osladíme. Poklademe na brambory a posypeme cibulí.

  4. Končíme vrstvou brambor. Sádlo rozpustíme a přidáme špetku mleté papriky na barvu. Brambory sádlem potřeme. Pečeme prvních patnáct minut přikryté na 200 stupňů asi 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!