Cuketová pomazánka à la tatarák

Recepty, Pomazánky

Suroviny

500 g cukety mladé, neloupané
1 větší cibule
olej
sůl
pepř mletý
mletý kmín dle chuti
1 šalotka nebo 2-3 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 lžíce hořčice plnotučné
1,5-2 lžíce kečupu
cca 1 lžíce worcestrové omáčky
kajenský pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit vodu a ještě ji vymačkáme. Po vymačkání budeme mít cca 300 gramů cukety, kterou dáme na osmaženou cibuli, mírně osolíme, dochutíme pepřem a kmínem a krátce podusíme pod poklicí za občasného promíchnutí. Cuketu nesmíme rozdusit na kaši, pouze na skus. Pak směs necháme zchladnout.

  2. Do vychladlé podušené cukety přidáme jemně pokrájenou šalotku, rozetřený česnek, worcester, hořčici a kečup. Dle chuti můžeme ještě osolit, okořenit... Každý přidává ingredience dle vlastní chuti a zvyklostí, tak jak má rád a pokud místo kečupu přidáváme protlak nebo máme rádi v tataráku například kapary či okurčičky, můžeme je přidat klidně také. Prostě vše dle vlastních zvyklostí a chuti.

  3. Pomazánku dáme na chvilku do chladna proležet, mezitím připravíme topinky osmažené na sádle či oleji, potřeme je česnekem nebo opečeme tousty, případně rozpečeme pečivo dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!