Výborné macešky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus: (na 1 plech)
200 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
240 g másla
5 celých vajec
1/2 sáčku kypřícího prášku
2 lžíce kakaa
Krém: (tmavý)
150 g másla
70 g krupicového cukru
4 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
tvaroh v kostce
1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
Dozdobení:
bílá čokoláda
tmavá čokoláda
mletý kokos
mleté oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Nalijeme do plechu s pečicím papírem, uhladíme a dáme péct(já peču při 200°C).

  4. Pečeme asi 10-15 minut, vyzkoušíme špejlí zda máme pečeno, povrch je lesklý a suchý.

  5. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

  6. Poté vykrajujeme kolečka podle formičky (můžete použít i malou skleničku. Kolečka rozřízneme v polovině.

  7. Připravíme si krém - zbytky korpusu nadrobíme do mísy na malé kousky, přidáme máslo, cukr, kakao a rum.

  8. Tento krém navršíme na spodní kolečka, na to navršíme ještě tvaroh smíchaný s vejcem a m. cukrem a přilepíme vršek korpusu.

  9. Polovinu dortíků namažeme po obvodu krémem a druhou půlku tvarohem.

  10. Ty mazané krémem obalíme ještě v oříškách a ty s tvarohem obalíme kokosem.

  11. Vršek namočíme do rozehřáté tmavé čokolády a igelitovým šáčkem s uříznutým rohem, plněných bílou čokoládou uděláme spirálku, kterou pak párátkem vytáhneme do středu, tak aby vznikla maceška.

  12. Já dělám ty s oříšky s tmavou čoko a světlými kytičkami a ty v kokosu s bílou čoko a tmavými kytičkami. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!