Krůtí maso pečené s rozmarýnem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Krůtí maso(já měla horní stehno)
1 cibule
asi 6 větviček rozmarýnu
10 stroužků česneku
kousek sádla
sůl
vepřové kosti z bůčku(nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme, vysušíme a dostatečně osolíme. Stroužky česneku zapícháme do masa a pod kůži. Sádlem si vymažeme pekáček, posypeme nakrájenou cibulí, na ni vložíme maso a vepřové kosti z bůčku, do masa napícháme rozmarýnové větvičky, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby a vodu při vypečení doplňujeme a šťávou poléváme maso. Pečeme 60 až 80 minut, podle velikosti a druhu masa. Šťáva se nechá přírodní vypečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!