Kmínové plecko na česneku a cibuli se sýrovou šťávičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 cibule
plátky sušeného česneku
2 stroužky čerstvého česneku
1/2 sáčku drceného kmínu
špetka mletého koriandru
špetka uzené papriky
špetka adžiky koření
kelímek přírodního sýru Cottage
olej
tuk Ceres soft na smažení
bujón nebo vývar
voda
sterilované papriky

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na kostky.

  2. V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, (papriku ne, pokud ji budeme dávat), s troškou oleje, aby vznikla hustší kašička.

  3. Směsí důkladně obalíme kostky masa a necháme asi 30 min. odpočinout.

  4. Mezitím si nakrájíme cibuli na hrubé, větší kousky, smícháme se sušeným česnekem a dáme zpěnit do rozpáleného tuku na smažení.

  5. Na rozvoněnou cibuli vhodíme maso, zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, jen do půlky výšky kostek a mírně dusíme do měkka, asi po 10 min.

  6. Vhodíme papriku, pokud ji dáváme, podle potřeby osolíme a dusíme dál asi 20 min.

  7. V závěru dušení do směsi přidáme sýr z kelímku, který si před tím rozkvedláme do jednolité směsi (někdy je nerovnoměrné konzistence, tak by byla tekutina opět propojená sa pevnou částí sýra).

  8. Sporák vypneme a ještě necháme chvilku v klidu.

  9. Dochutíme dle naší chuti (sojovka, worchestr apod.) Příloha – těstoviny, rýže...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!